• START
 • KURSER
 • DIPLOMERAD MUSIKPRODUCENT DISTANS - LOGIC PRO

Diplomerad musikproducent.

Diplomerad musikproducent på distans, i programmet Logic Pro. Diplomerad musikproducent hette tidigare Complete.

Kursen startar: 25 mars

Boka nu

Format:
Kvällstid

Kursens längd:
1 termin

Kostnad:
21900 kr

Nivå:
Medel

Utbildningsplats:
Distans

Utbildningsspråk:
Svenska

Diplomerad Musikproducent är en utbildning som under en termin tar dig på en resa genom hela skapandeprocessen – från idé till färdig produkt. Genom att hålla en bra balans mellan teoretisk och praktisk utbildning ger vi dig en djup kunskap i modernt musikskapande.

Om kursen

Under denna utbildning får du hands-on kunskaper med hjälp av vår praktiska learning-by-doing approach, möjligheten att testa dina kreativa vingar genom hela utbildningen och chansen att sätta dina gränser på prov med skarpa projekt och uppdrag direkt från musik- och mediabranschen. Du kommer också att få kompetenserna du behöver för att kunna navigera din framtida arbetsroll, oavsett om du vill bli en självständig entreprenör eller om du vill bygga framtidens ljud och musikbransch i teamet hos något av Sveriges dynamiska ljud och musikbolag.

Diplomerad musikproducent är helhetsutbildningen för dig som vill studera musikproduktion vid sidan av jobbet eller studierna. Utbildningen är utformad för att du ska få alla verktyg, kunskaper och praktiska färdigheter för att kunna jobba med musik. Denna utbildning passar dig som vill jobba med musik på en professionell nivå, eller dig som vill fördjupa dig ordentligt i det moderna musikskapandets värld. Utbildningen behandlar ämnen såsom musikproduktion, låtskriveri, inspelning, låtarrangemang, sounddesign, slutmix, master, musikbranschen, pr och mycket mer.

Utbildningens innehåll och kursplan

Diplomerad musikproducent består av sex olika moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad modulerna innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till din DAW

Programmet och dess funktioner
Audio och MIDI
Effekter och dess användningsområden
Programmets workflow

Modul 2: Musikproduktion

Vad som behövs för att göra musik
Studio & utrustning
Inspelningstekniker
Mikrofoner
Akustik

Modul 3: Låtskriveri

Musikteori
Hur man skriver melodier
Hur man skriver en låt
Hur man arrangerar en låt
Hur man arrangerar en produktion

Modul 4: Sounddesign

Sounddesign med analoga synthar
Sounddesign med digitala synthar
Sounddesign med samples
Sounddesign genom processering

Modul 5: Mixning & mastering

Mixning av olika ljud och instrument
Bussmixning
Slutmix
Mastering

Modul 6: Musikindustri & PR

Management, förlag och skivbolag
Rättigheter och avtal
Marknadsföring, portfolio och PR

Genom denna utbildning får du även möjlighet att delta i songwriting-camps, gästföreläsningar, exklusiva leads och toplines av professionella låtskrivare. Diplomerad Musikproducent är utbildningen för dig som vill utforska din musik och kreativitet, och framförallt för dig som vill satsa på dig själv.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man till kursen?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

För att kunna ansöka till denna utbildning behöver du inga särskilda förkunskapskrav, men det är en fördel om du har erfarenhet i musikskapande sedan tidigare, då det är ganska högt tempo i början på kursen.

Det finns inga särskilda krav på tidigare utbildningar, och åldersgräns är 16 år. 

Vad betyder det att man får boka studiotid?

Under hela tiden du är inskriven hos AP Academy som student så har du möjlighet att boka in dig i en av våra studios och sitta hos oss och jobba med din musik i lugn och ro, eller kanske sitta tillsammans och ta hjälp av varandra. OBS; egen studiotid är enbart tillgängligt för dig som studerar på Diplomerad Musikproducent.

Hur mycket kontakt får man med musikbranschen?

Samtliga utav de instruktörer som du kommer att lära känna under din utbildning är producenter/artister eller andra aktörer i musikbranschen. Förutom att dina instruktörer har rykande färska erfarenheter från sina egna förlag, skivbolag och låtskrivarsessions så får du också flera skarpa leads redan under utbildningen, samt träffa en gästföreläsare. Detta innebär att du får uppdrag från ett skivbolag eller en artist, och chansen att få dina låtar signade och släppta redan innan du ens har gått färdigt din utbildning.

Vad behöver man för att läsa kursen?

Som student på Diplomerad Musikproducent distans - Logic Pro så behöver du ha en egen dator med Logic Pro installerat, egna hörlurar samt tillgång till internet. Ca. 15 minuter före varje lektion startar så får du en länk via mail för att logga in i vårt digitala klassrum där lektionen äger rum. Utöver dator, lurar och internet behövs ingenting mer än en bra inställning!

Hur fungerar distanskursen?

En lektion i våra distanskurser har samma upplägg som en lektion på våra fysiska kurser. Alla lektioner på distanskursen streamas live, och ni möts i ett digitalt klassrum enligt kursens schema. Varje lektion är tre timmar lång, och lektionen upplägg innehåller både genomgång, eget arbete, individuell feedback med din instruktör och interaktioner med dina kurskamrater.

Instruktören kan när som under kursen hjälpa dig med ditt projekt, och genom att du kan dela skärm med instruktören så kan de också få insikt i dina projekt och hemarbeten på samma sätt som vid en fysisk kurs.

Kursinformation

Denna kurs har inga förkunskapskrav, du ansöker genom att klicka på knappen 'boka nu' och betala in din kursavgift, därefter är din plats bokad. 

Antal lektionstimmar: 87

Antal egna studietimmar: 100-120

Detta får du:

 • Boka studiotid i våra studios
 • Kompendium från kursen
 • Gästföreläsare från musikbranschen
 • Skarpa briefs och uppdrag
 • AP Academys samplepacks och presets
 • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

 • Din egen dator med Logic Pro installerat
 • Hörlurar
 • Tillgång till Internet

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Hannes Andersson
[email protected]

Martin Masarov
[email protected]

Utöver all kunskap man lär sig på AP Academy så är det sjukt inspirerande att umgås med likasinnade elever och lärare som vet vad de pratar om och brinner för musikproduktion. Jag gick Diplomerad Musikproducent FL Studio med Hannes som lärare och kan rekommendera kursen för alla som är seriösa och vill bli bättre på musikproduktion så snabbt som möjligt!

- Ruben van den Brink

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout