Mixning.

Fördjupning i mixning

Kursen startar: 5 november

Boka nu

Format:
Kvällstid

Kursens längd:
4 dagar

Kostnad:
7900 kr

Nivå:
Medel

Utbildningsplats:
Stockholm

Utbildningsspråk:
Svenska

Denna kurs riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och ta din musikproduktion till nästa nivå. Denna kurs är för dig som vill hitta det roliga med mixning och få ett mer professionellt sound.

Om kursen

I denna kurs får du lära dig det viktigaste i hur du mixar och skapar rum i dina låtar.

Du kommer få inblick i hur processen för en professionell mixning går till. Hur du gör för att ge dina låtar en facelift och hur du förvaltar dessa från demo till slutproduktion. 

Under kursen kommer du få lära dig hur du mixar låtar från grunden till färdig master. Vilka tekniker det finns och hur du i bästa mån använder dessa. Bland annat hur du mixar en enskild kanal till att komplettera med busmixning och slutligen Stereo-Out-mix.

Denna kurs ger dig ett brett spektrum och du lär dig inte enbart att mixa på ett teoretiskt, praktiskt och tekniskt plan, utan också hur du på egen hand, kreativt kan börja tänka utanför boxen och designa låtens mix för ett mer spännande och eget sound.

För att läsa kursen Mixning behöver du ha bra förkunskaper i musikproduktion. Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Utbildningens innehåll och kursplan

Mixning består av fyra moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad de innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till mixning

De fyra grundpelarna
Volym och gainstaging
EQ
Kompressor

Modul 2: FX och reverb

FX pluggar
Reverb och delay
Sends och buskanaler
3D i ljud

Modul 3: BUS-mixning

Boxning
3db - regeln
Parallellkompression och distortion
Multibandskompression
"Stereo Out - mix"

Modul 4: Workflow

Workflow
Templates

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver ha förkunskaper inom musikproduktion för att söka till denna kurs, då vi direkt arbetar med mixning i din föredragna DAW. Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Vi har fullutrustade studios i skolan med all musikutrustning som behövs för att du ska kunna spela in, skriva och producera musik. Som student på Vokalproduktion så har du tillgång till våra elevstationer med midi-keyboard, skärm, mus och tangentbord under lektionerna. Har du ej tillgång till en dator eller hörlurar så meddelar du oss detta före kursstart, och vi ordnar då en lånedator till dig. Utöver dator och lurar behövs ingenting mer än en bra inställning!

Kursinformation

Denna kurs har förkunskapskrav, läs mer om dessa under mer information om kursen på denna sida. Du bokar din plats genom att klicka på boka nu under det datum du vill boka. 

Antal lektionstimmar: 16

Antal egna studietimmar: 40-60

Detta får du:

  • Kompendium med tips och tricks om mixning
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med en DAW installerat
  • Hörlurar

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Sjukt nöjd med denna skola! Grymma lärare som verkligen kan sitt ämne, ger bra feedback och peppar en till att bli bättre. Mysig miljö och klass. Rekommenderar starkt!

- Selina Nordin

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout