Danny berättar om sin upplevelse

Danny Saucedo
hero

13 APRIL, 2021

Danny Saucedo om AP Academy

Popstjärnan Danny Saucedo behöver kanske inte egentligen någon närmare presentation, men för er som inte känner till honom är han verkligen en multitalang. Hans resa som popartist, låtskrivare, sångare och programledare går ända från Idol till Melodifestivalen och däremellan tre album, ett gäng hitlåtar och en grammis. Ett av stoppen på Dannys resa var en utbildning på AP Academy, och vi passade på att ställa några frågor till honom under hans tid hos oss.

 

Varför valde du att läsa en kurs hos AP Academy?

Jag ville fördjupa mig i mina produktioner för att inte vara beroende av producenter som ibland inte har tid för en. Jag ville bli mer självständig och utveckla mitt egna sound mer. Kanske jag en dag jobbar enbart själv.

När förstod du att det var artist du ville bli och musik du ville jobba med?

När jag ser tillbaka i backspegeln så hade jag nog inget val. Mitt liv har präglats av musik sedan barnsben. Men jag tror att jag tänkte tanken på att livnära mig som sångare första gången i 8:an.

Hur länge har du jobbat med musik?

Jag har jobbat med musik nu i snart 9 år på en professionell nivå. Men sysslat med det sedan jag var fem år gammal, då jag började spela fiol och piano.

Vad är det svåraste du gjort i din karriär hittills?

Det har nog varit att slåss för sin sak och stå på sig hela tiden i denna industri.

Vad har du lärt dig under din tid på AP Academy?

Att min instruktör Havin gillar ordet ”Punch” 😉
Skämt å sido, Jag har lärt mig att se över en produktion bättre och skapa en mer harmonisk ljudbild genom att behandla alla spår mer djupgående.

Sist men inte minst, vad skulle du ge för tips till ungdomarna som drömmer om att bli artister?

Jag skulle säga att de ska rota djupt i sig själva och fråga sig varför de vill bli artister först och främst. Är det ”kändislivet” de söker så finns Paradise Hotel.

Att vara artist handlar om att vilja nå ut och beröra. Så rannsaka er själva först, tro på er själva och lyssna inte på för många som har inputs angående ditt egna personliga uttryck.

Var alltid bara dig själv.

Kurser

Läs mer om våra olika kurser och workshops här. 

 

Till kurserna

Öppet Hus

Vill du lära dig mer om oss och våra utbildningar? Läs mer och anmäl dig här.

 

Till öppet hus

;
Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout